Gondoltad

Élő közvetítés az emberi hülyeségről

Köszöntő

2009.05.02. 11:10 - Szarvas_láma

Nem tudom egészen egyszerűen felfogni, hogy miért van az, hogy a legtöbb ember teljes feketén vagy fehéren látja a dolgokat. Az esetek többségében jobb esetben vagy nem alakítanak ki álláspontot, vagy van egy álláspontjuk, és ezen meggyőzödésüket is csak egy másikhoz tudják viszonyítani. Például gondolok, arra, hogy én azért választom a Fideszt, mert az MSZP-t utálom, vagy a Latte Machiato azért szeretem mert több benne a tej, mint a capuccinóban. 

Ez egy probléma, hogy nem tudják egészen egyszerűen megmondani, hogy magáért szeret valamit, és ez által tudjon érvel és ne a másfájtatát tüntesse fel negatívan. A miért szeretem a Fideszre az lenne a normális válasz, hogy azért mert szeretem a keresztény, és visszamaradott vaskalapos népbutító gondolkodást. Nem szégyen ez valaki hallgat Coldplalyt, és Madonnát is, hiába tudja (sejti), hogy elég szar mindkettő mégsem azért hallgatja, mert Dire Straitsben zsidó az énekes. 

Sajnnos a zenében is vannak ilyen más által értelmező emberek például a kemény rocker aki utál minden másfajta zenét. De, hogy miért veti el azt a lehetőséget magától, hogy megismerhesse, esetleg megszersse a Coldplayt? 

Az okos embert a hülyétől egyedül a tanulás különbözteti meg (a tanulás alatt nem elsősorban az iskolai tanulást értem), magyarán aki eltaszítja magától a tanulás lehetőségét, az egészen egyszerűen egy lusta hülye akit magáért le lehet hülyézni, és nem kell azt mondani rá, hogy azért vagy hülye, mert az MSZP jobb (képzavar!), mint a Fidesz.

A bejegyzés trackback címe:

https://gondoltad.blog.hu/api/trackback/id/tr311098481

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása